Portal-zabave.com

Najbolji i najveći portal zabave!

Bik

Komentari isključeni za Bik

Odgovorajući partner: Jarac, Riba, Rak, Djevica, Škorpion
Sretni brojevi: 4, 5, 9
Sretni dani: utorak, petak
Boja: zelena

Muškarci

Muškarac rođen u tom vremenu je dinamičan i energičan. Pun je snage koju nekontrolirano razbacuje. Voli posao koji omogućava natjecanje, jer želi da pobijedi, ali da do pobjede nije teško doći.

Veliki je praktičar, snalažljiv u rješavanju problema. Njegova je deviza «cilj opravdava sredstvo». Ne griješi, ali i kada griješi, to je planirano!

Ne postoji zamisao koju on ne bi mogao ostvariti i u tome mu nije potrebna tuđa pomoć, no ne upušta se u poslove za koje nije siguran da su izvedivi. U radu je tvrdoglav i ne prihvaća tuđa uvjeravanja.

Većinom ga vodi njegov instikt, koji ga kao neka nadnaravna veza s prirodom upućuje na najbolja rješenja, tako da nekada ne zna ni sam objasniti uzrok svoga uspjeha.

U životu postiže uspijehe, no prijatelji s kojima je oduvijek bio okružen, kada dosegne cilj odnose glavnu materijalnu korist. Iako to uviđa, teško raskida prijateljstvo i uvijek opravdava postupke prijatelja. Nesretan je kada ga ne vole.

Na uvrede je jako osjetljiv i zbog svoga ponosa često se sukobljava s drugima. Ljude ocjenjuje prema uspjehu što su postigli u društvu. Voli društvo intelektualaca i uživa u razgovoru o nauci i umjetnosti.

Seks ga privlači iz radoznalosti i u ljubavi je promjenljiv. Brak izdvaja od avantura, koje su uvijek kratkotrajne. Obitelj i dom je njegova država, u kojoj želi da vlada, u kojoj se ugodno osjeća, ali nije vladar. U braku gleda svetinju i traži «vječnu» ljubav.

Osjećajan je i nježan, pun senzibiliteta i pažnje prema suprotnom spolu, ali ako postoji i najmanje opravdanje, postaje ljubomorni tiranin. Ljubav mu je strasna i silovita, ali je ljubomora po svojoj veličini i žaru nadmašuje.

Život mu je dug, a pod starost se obogati, iako mu to bogatstvo ne čini sreću.

Žene

Žena rođena u znaku Bika ističe se kao ličnost svijesna svoje snage i jakosti. Iako je u životu stižu mnoge nesreće, iz njih izlazi uvijek hrabra da ih ponovo dočeka.Ona je realista i praktičar i svjesna da se dobro i zlo u životu izmjenjuju.

Najljepši dio njezina života je mladost, iako tada ima dosta materijalnih problema. Voli slobodu i voli ljubav, a u mladosti to mnogo puta ujedini. Kasnije se udaje, a brak je za nju svetinja. Previše je pokorna mužu, u kome gleda glavni oslonac za život, iako je mnogo puta ona glavni nosilac svih tegoba.

S tuđim zlom vrlo suosjeća i za takvu osobu ima veliko razumijevanje. Za mnoge je veliki dobročinitelj. Neki to zloupotrebljavaju te je iskorištavaju misleći da ona to ne osjeća, ali se varaju.

Njezina dobrota je tako velika da im to ne otkriva. Bez njezine pomoći i podrške ne bi bilo napretka.

Ona je pametan savjetnik, marljiv suradnik, požrtvovna majka i obiteljski anđeo. Daje sve od sebe, ali postoji i uvjet: sve i traži.
Savjesna je na dužnosti koju obavlja. Osobito cijeni novac, a traži ga i u igrama na sreću, no bez velikog uspjeha. Brzo se uzruja i tada je spremna na oštru svađu.

Voli sitna ogovaranja, ali više kao svoju zabavu nego kao intrigu. Ambiciozna je i ima želju da puno stvori, ali je previše zaokupljena sitnim stvarima. Boji se siromaštva.

U drugoj polovici života stječe solidnu materijalnu osnovu.