Portal-zabave.com

Najbolji i najveći portal zabave!

Djevica

Komentari isključeni za Djevica

Odgovorajući partner: Jarac, Bik
Sretni brojevi: 4, 5, 8
Sretni dani: četvrtak, subota
Boja: plava

Muškarci

Muškarac rođen u vremenu vladanja Djevice je poduzetan, praktičar u radu i uvijek ima nekoliko dužnosti koje u isto vrijeme obavlja.

To je sposoban vrhunski političar, a ako je svoj rad usmjerio na trgovinu, onda je «krupni biznismen». Posjeduje natprosječnu inteligenciju kojom analizira svoja životna iskustva. Rijetko griješi, ali nikada dva puta na istom poslu.

U pristupanju novom poslu sve detaljno razradi i isplanira, te nikome ne dopušta da odstupi od tog plana. U svom radu je discipliniran, oprezan u svojim izjavama i svoja obećanja u vezi s radom uvijek ispunjava. Neispunjeno obećanje ga muči i stvara pravu moru.

Posebno je sposoban kao organizator i u stanju je da ujedini i usmjeri veći kolektivni rad u jednom pravcu vodeći ga do cilja. Uspijeh koji postigne ne ističe niti uveličava. Smatra ga kao nešto opravdano i normalno, upravo prema njegovoj ličnosti i njegovim sposobnostima, zbog čega doživljava mnoge neugodnosti.

U svom radu ima lažne prijatelje i zavidljivce, te puno troši energije u obrani svojih ideja. Za nanijeto zlo ne traži tuđu pomoć, već se sam osvećuje. Radoznao je i do svake tajne lako dođe, a zna je pametno iskoristiti.

Nije častohlepan niti lakom, i za prijatelja je u stanju sve da učini, što mnogi iskorištavaju. Pun je sućuti za tuđu bol, pa čak i onih koji su mu nanijeli zlo, žali ih kada pate i zaboravlja uvrede.

U pitanju srca je nesiguran i potrebna mu je pomoć, koju rado prima. Ljubimac je žena, a u srednjim godinama postaje idol mnogih djevojaka.

Dopušta da žena ima inicijativu i da ga osvoji. U braku ima razmirica, jer se nekoliko puta sazna da je prevelik obožavalac lijepog spola, no na kraju sve sretno prođe.

Žene

Žena rođena u znaku Djevice je mudra i razumna i nikad nije brzopleta. Svaki svoj važniji rad analizira i u stanju je da donese najbolje odluke. Mnogi od nje traže savjeta, a te cijeni i poštuje.

Veće prijatelje ima u muškom društvu i svako zlo dolazi joj od «prijateljica». Svi poslovi koje započne donose joj uspijeh ako nisu vezani za suradnju s drugim ženama.

Stvoriti svoj dom, svoje malo carstvo, glavni je razlog njezinog braka. Voli upravljati mužem i djecom, pa u tome nekada pretjeruje iako se radi o sitnicama. Njezina urednost je poslovična, te može služiti svima za primjer.

Za njezin neuspijeh i njezine boli malo tko znade, jer radije u samoći plače nego da se požali. Ponosna je i dostojanstvena i ne podnosi licemjerje i lažljive ljude. Nikakvo laskanje joj nije drago bez obzira od koga dolazilo.

Život joj nije lagan, jer uvijek ima nekoga na «svojim leđima» i nosi dvostruki teret. Pravedna je, ali drugi prema njoj nisu, no sve to prešuti, te se to ne ispoljava.

Od samog života osjeti malo slasti. Mladost joj brzo prođe, i već tada na nju padaju mnoge dužnosti. Nekada kada promisli, a duhovita je i sarkastična, kaže da mladosti nije niti imala, u čemu puno ne griješi.

S materijalne strane uvijek želi da ne ovisi ni o kom i zato radi više nego što ima snage.