Portal-zabave.com

Najbolji i najveći portal zabave!

Ovan

Komentari isključeni za Ovan

Odgovorajući partner: Lav
Sretni brojevi: 1, 2, 8
Sretni dani: ponedjeljak, utorak, petak
Boja: crvena

Muškarci

Muškarci rođeni u znaku Ovna puni su života i životne snage. To su osobe pune akcije, energičnog i hrabrog reagiranja. Ističu se muževnošću i otvorenošću. Rođeni su da rade, da žive za ideju koju nose u srcu i da se za nju bore. Svojom borbenošću postižu cilj, ali nikada nisu okruženi prijateljima.

Savladavaju sve poteškoće, kojih imaju dosta u životu. Njihova velika duševna snaga ne dopušta im da pokleknu i nastavljaju s novom borbom za nove ideale, ali nikada ne ponavljaju isti put svoje borbe.

U svom stvaralaštvu su poduzimljivi i pronicljivi, ambiciozni, pa se nikada ne angažiraju za neke sitne ideje ili zamisli. Sretni su samo u onim akcijama koje traže čitavu njihovu snagu, u kojima izgaraju.

Samostalni su i već u mladosti traže svoju sreću, bez utjecaja i pomoći drugih. Većinom se rano oslobađaju od utjecaja roditelja.

Novac mnogo cijene, ali teško dolaze do njega. Ne biraju posao ako u njemu ima zarade. Nagli su i brzo planu, ali se znaju savladati, no ne i oprostiti ako su uvrijeđeni. Ponosni su i kada brane svoja gledišta imaju dostojanstven stav. Radije propadnu nego da odustanu od svojih ideja.

U društvu su omiljeni zbog svoje dinamike i otvorenosti, ali zato imaju i dosta neprijatelja. Posjeduju velike sklonosti za intelektualni rad.

Dobri su govornici i kozeri. Vole zabavu i društvo ali imaju svoj vlastiti sud o biranju društva. U braku ne priznaju jednakost, na vjernost su vjerni, ali na nevjeru nevjerni. Vole disciplinu i red i traže ih od drugih, ali ih se sami ne pridržavaju. Nikada nisu siromašni, ali niti bogati.

U ljubavnom životu to su strastveni ljudi , temperamentni i puni muške snage, koja se oko njih širi kao elektricitet. Njihovi osjećaji se zato očituju u velikim oscilacijama. Vole čitavim bićem, ali to traje trenutak.

Žene

Žena rođena pod ovim znakom temperamentna je i društvena. Ne prolazi kroz život zatvorenih očiju i sve je zanima. Puna je života po duhu i mnogi je osuđuju, jer je ne shvaćaju. Zbog svoje dinamičnosti i poduzimljivosti ističe se i kao dobar rukovodilac. Svoje odluke donosi odlučno i brzo.

Od potčinjenih zahtijeva poslušnost, jer ne želi ponavljati svoja naređenja. Ako je donijela pogrešnu odluku, hrabro preuzima odgovornost i ne prebacuje je na svoje suradnike. Živi za ideale, svakome bi pružila pomoć i suosjećala u nevolji, pa to mnogi zloupotrebljavaju.

U ljutini je nagla i mnogo puta izgubi kontrolu, te dade maha onome što osjeća. Tada je oštra na jeziku i nemilosrdno šiba po nepravdi ili nemoralu drugih.

Prema sebi ima blaži stav i za mnoge svoje postupke nalazi opravdanje, ako ih i nema. Uvjerena je da su žene sposobnije od muškaraca, ali to ne ističe.

Voli pohvalu i priznanje za svoj rad, a rad joj je težak i nema ugodan život. Voli istinu i cijeni ljepotu, ali u braku ne nalazi razumijevanje i podršku. Voli muža i svoju djecu, ali se zbog neshvaćanja mnogo puta povlači u samoću, u samu sebe, gdje traži novu snagu za život.